UPDATE: Een foto waarbij de topping niet uitgelopen is ;-) Check het onderaan deze post.
Hier een ontzettend lekkere frosting recept van Veronica. Ze noemt hem zelf 'To-Die-For Frosting' en het is een chocolade cream cheese frosting. Deze frosting heb ik gemaakt voor de Duncan Hines Swiss Chocolate Cake. De benodigdheden zijn natuurlijk weer in Amerikaanse hoeveelheden maar voor jullie gemak (en mijn eigen natuurlijk) heb ik het omgerekend. Dit bleek lastig want heel veel sites zeggen iets anders. Uiteindelijk heb ik deze maten aangehouden (via deze website).
Hier een ontzettend lekkere frosting recept van Veronica. Ze noemt hem zelf 'To-Die-For Frosting' en het is een chocolade cream cheese frosting. Deze frosting heb ik gemaakt voor de Duncan Hines Swiss Chocolate Cake. De benodigdheden zijn natuurlijk weer in Amerikaanse hoeveelheden maar voor jullie gemak (en mijn eigen natuurlijk) heb ik het omgerekend. Dit bleek lastig want heel veel sites zeggen iets anders. Uiteindelijk heb ik deze maten aangehouden (via deze website).
De benodigdheden volgens de website:
- 120 gram ongezouten boter, zacht
- 227 gram cream cheese (roomkaas, Philadelphia), zacht
- 45 gram cacaopoeder, gezeefd
- 480 gram poedersuiker, gezeefd
- vanille extract
- zo nodig, melk
Deze heb ik niet aangehouden want WOW wat een poedersuiker. Ik heb telkens geproefd en op een gegeven moment was het gewoon goed en zoet genoeg. Dus hierbij het aangepaste recept:
- 120 gram ongezouten boter, zacht
- 230 gram cream cheese, zacht
- 50 gram cacaopoeder, gezeefd
- 375 gram poedersuiker, gezeefd
- 1 druppel vanille extract
- paar druppeltjes melk.
Ik had net iets teveel melk gedaan waardoor de frosting heel dun werd, dus je hebt echt maar een paar druppeltjes nodig of helemaal niks! Ook was ik uitgeschoten met het vanille extract. Pas hier dus ook erg goed mee op!
Daarbij heb ik best veel overgehouden dus ik denk dat je met de helft van deze ingrediënten wel klaar bent.
Het resultaat is echt super lekker ondanks het feit dat de frosting dus niet perfect geworden is. De smaak blijft geweldig! En zoals gewoonlijk hierbij de foto's van het proces.
Het resultaat is echt super lekker ondanks het feit dat de frosting dus niet perfect geworden is. De smaak blijft geweldig! En zoals gewoonlijk hierbij de foto's van het proces.
Made with love and to inspire!
De boter en de cream cheese
De boter en cream cheese romig gemixt
De gezeefde cacao toevoegen
Tot nu toe
De gezeefde poedersuiker in beetjes toevoegen
Alles bij elkaar
De taart door midden
Gevuld met frosting! (net zichtbaar helaas)
De taart is af! Helaas is de frosting erg dun..
Een puntje taart! Omnomnom (hij stond al even dus begon hij nog meer te smelten)
UPDATE:
Zoals hij hoort!
wow...als ik dit zo zie, loopt water me al in de mond... ;-)
BeantwoordenVerwijderen