dinsdag 3 juli 2012

Special: bubble tea

Het mag dan geen echt eten zijn,
maar het is het bespreken waard!Bubble tea, nieuw in Nederland. Een heerlijk, aparte drankje waar ik gek op ben geworden. Een introductie: Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan, waar het drankje in 1980 al opkwam. Nu, in 2012, is het dan eindelijk overgevlogen naar Nederland.

Wat is het?
Bubble tea is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort thee. Het is een zoete, ijsgekoelde thee (zwarte of groene jasmijn thee) die in verschillende versies verkrijgbaar is (melk, alleen thee of yoghurt) met verschillende soorten smaakjes (bijvoorbeeld honingmeloen, guave, perzik, citroen, passievrucht, kokosnoot etcetera) en Tapoica balletjes (ook wel Boba genoemd). Tapoica balletjes zijn balletjes die je vindt op de bodem van de bubble tea die je qua substantie kan vergelijken met gummy bears. Hierin zijn ook verschillende smaken te verkrijgen (lychee, koffie, perzik en noem maar op). Deze balletjes 'knappen' als het ware in je mond waardoor de smaak ervan vrij komt. Een hele aparte ervaring! Als je gaat bestellen:
Wanneer je voor het eerste bubble tea wil bestellen, is het vooral lastig een keuze te maken aangezien er zoveel mogelijkheden zijn. Ten eerste: wil ik 'gewone' thee of melk thee (zo ja, warm of koud) of yoghurt thee. Daarna moet je kiezen welk smaakje thee je wilt hebben. Wanneer je dat gedaan hebt moet je jouw topping nog kiezen oftewel de Tapoica balletjes. Hierin kun je kiezen uit de balletjes of uit een soort jelly. En dan nog de smaak.. Oef wat een gedoe!

Wanneer je dat gedaan hebt wordt alles in een shaker gedaan, flink geschud en gesealed! 

Super cute met Hello Kitty! (my fav sealing tot nu toe)

Mijn ervaring
Toen ik het voor het eerst dacht ik echt 'iewl thee waarbij je ook nog moet kauwen'. Eenmaal uitgeprobeerd wilde ik er gelijk nog eentje uitproberen. Mijn keuze: honingmeloen groene jasmijn ijsthee met lychee boba. Heerlijk! Ik heb het geprobeerd in Enschede bij het bubble tea zaakje en bij Bibi Joy Bubble Tea in Eindhoven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die in Enschede veeeel lekkerder vond. Die in Eindhoven zat een beetje een vaag nasmaakje aan. 

De keuze is enorm en ik zou zeggen: probeer het eens! 
Geinig weetje: 'Boba' (de Tapoica balletjes) betekenen in het Chinees 'borsten'. 


3 opmerkingen:

  1. Leuke post AnneMarie! Het zaakje zit er al een tijdje en vroeg me al af wat het was. Afgelopen weekend had ik inderdaad door dat ze hier deze theetjes met balletjes verkopen. Grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk bubble tea ergens dichter bij! :D Ik moest altijd wachten tot ik naar Amsterdam ging om bubble tea te hebben. Nu niet meer! Bedankt voor de post! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Graag gedaan hoor Doc! Die in Enschede is echt de lekkerste. Heb het nu ook o.a. in Utrecht en Duitsland uitgeprobeerd. Dikke aanrader dus :) Dankje voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen