zaterdag 7 juli 2012

Laagjestaart met fondant en marsepein

Als spontane actie bedacht ik mij een lekkere taart te maken. Ik ben zelf helemaal niet van het uitbundig taarten maken, maar iemand bracht mij op het idee om zoiets te gaan proberen.



Gisteren na het werk langs supermarkt om wat benodigdheden te halen et voila; een zelfgemaakte laagjes taart! Zonder recept en gewoon op goed gevoel/ geluk gedaan :) 

Natuurlijk kun je hier nog veel uitgebreider, ik had echter maar 30 minuten de tijd voor de afwerking (dus vanaf het bakken/ doormidden snijden van de taart tot aan het resultaat). Mijn idee was namelijk om vlinders en roosjes te maken van marsepein. Maar dat wordt dus voor een volgende keer. Want deze gaat er zeker komen!

Hierbij een fotoreportage.

Made with love and to inspire.

Het beslag maken

Het bekleden van de vorm met bakpapier en het vullen van de bakvorm

Net uit de oven! Hij is wel erg laag geworden

Taart door midden snijden

De vulling: vers geklopte slagroom met verse aardbeien

Het vullen

Speciale botercrème om te bekleden

Het langzaam aan volledig bekleden van de taart

Het ziet eruit als een rommel maar dit zie je straks niet meer

Witte fondant uitrollen. Onmisbaar: poedersuiker tegen het plakken!

Het bekleden van de taart

Het strakker trekken en snijden van de fondant

Het eindresultaat!

Zelfgemaakt bloemetjes en hartjes van marsepein

Omnomnom

Een erg lekkere, maar zeer machtige taart

1 opmerking:

  1. Goed gedaan hoor! Leuk zo helemaal zelf proberen, goed resultaat :) Ik vind werken met fondant wel leuk, maar eerlijk gezegd is het wel wat te zoet en machtig voor mijn smaak. Als ik zelf voor een taart zou moeten kiezen, ga ik toch echt voor een geweldige chocoladetaart ofzo!

    BeantwoordenVerwijderen