zaterdag 28 juli 2012

Special: Duncan Hines Swiss Chocolate Cake

Jaja, daar ben ik weer! Omdat het deze week eigenlijk te heet was om te gaan bakken, heb ik tot vandaag gewacht aangezien het wat minder warm was. 

En ik kom terug met een BANG. Ik heb me namelijk gewaagd aan een Amerikaanse mix van Duncan Hines en wel: de Swiss Chocolate. Dit is een van hun 'signature' mixes oftewel een mix waar ze het meest bekend om staan. Het ziet er heerlijk uit op het doosje dus vond het wel het proberen waard!Zoals ik net al zei is het een Amerikaanse mix. Dit houdt in dat de hoeveelheden en vaak ook de benodigdheden echt Amerikaans zijn en je je dus goed moet aan passen. 


Drie eieren spreken uiteraard voor zich. Een halve cup vegetable oil. Daar is de eerste vraag: welke olie moet je hiervoor hebben? In Nederland heb je een ruime keuze. Neem je olijf olie, zonnebloem olie, slaolie, arachide olie etcetera? Olijf olie en slaolie zou ik zelf niet zo snel gebruiken bij een taart of cupcakes. Op aan raden van een vriendin heb ik uiteindelijk gekozen voor arachide olie, wat een pinda olie is. 

Dan de maten: 1 cup is 250 ml. Een halve cup is dus makkelijk en is 125 ml arachide olie. Maar hoeveel is 1 1/4 cup? Als je dit omrekent is dit 313 ml. Iets wat echt onmogelijk af te meten is. Helaas heb ik geen speciale 'measuring cups' voor Amerikaanse maten en ik heb dus zo goed mogelijk en op goed gevoel 313 ml water afgemeten. 

Dan het verhitten van de oven: ook een uitdaging want het is per soort bakblik en maat verschillend. Is het bakblik van glas, metaal, coated of donker? En hoe groot is ie? Ik heb de tijd eigenlijk op goed gevoel gedaan (gewoon lekker prikken in de cake) en heb de oven voorverwarmd op 175  ˚C.

Alle benodigdheden bij elkaar

Het maken zelf is verder super makkelijk: gewoon lekker bij elkaar gooien en mixen. Niet te lang anders mix je er teveel lucht bij in en krijg je veel luchtbubbels. Helaas heb ik dit wel gedaan. Hoewel het niet af doet aan de smaak en de taart lekker luchtig wordt, wordt de taart een beetje onregelmatig. Ik had moeite met beslissen in welke vorm ik ging bakken. Om een stapeltaart te maken moet je eigenlijk twee dezelfde vormen hebben. En laat ik die dus net niet hebben.. behalve dan twee cake blikken. Het leek er even op dat ik dat maar ging doen. Uiteindelijk heb ik gekozen om alles in een grote springvorm te dumpen en de taart achteraf door midden te snijden.De mix maakt alleen de taart. De heerlijke frosting op het plaatje zit er helaas niet bij. Zelf heb ik een heerlijk recept gevonden op het internet voor 'To-Die-For Chocolate Frosting'. Hiervan maak ik een aparte blog aangezien het hier alleen om de Duncan Hines bakmix gaat.

De baktijd was uiteindelijk 45 minuten. Door een prikker in het midden van de taart te doen kun je testen of hij klaar is. Als de prikker er namelijk schoon uit komt, dan is hij gebakken. En ow ow ow wat ruikt hij lekker!!!! Nu eerst laten af koelen en dan de frosting!

Geproefd: Wow! Toen ik hem door midden deed was hij echt zooo 'moist' van binnen, echt super! Nu heb ik hem gevuld met topping en getest: heeeeerlijk! De cake zelf is zo lekker luchtig en vol van smaak. Deze bakmix ga ik zeker vaker maken :)


Made with love and to inspire

Het resultaat!

Zonder springvorm lijkt het net alsof hij al door midden is, dit is niet zo!


Met mijn prachtige schort en de cakemix (in spiegelbeeld haha)

2 opmerkingen:

  1. Hoi, ik heb vandaag ook deze heerlijke taart gemaakt en ook je frosting uitgeprobeerd. Het was zalig! Een blog erover volgt snel. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi, wat leuk dat je de taart gemaakt hebt met de frosting!! Ik ben wel erg benieuwd hoe de frosting bij jou geworden is^^ Ik zal je blog in de gaten houden, leuk leuk! Groetjes, Anne-Marie

      Verwijderen