dinsdag 19 juni 2012

Birthday/ EK 2012 cupcakes

Hoewel het EK voor Nederland alweer afgelopen is, vind ik het toch waard een recept voor deze feestelijke cupcakes te plaatsen.

Deze cupcakes heb ik speciaal gemaakt voor een verjaardag van een vriend van mij. Aangezien hij veel van voetbal houdt, heb ik ervoor gekozen voetbal/ verjaardagscupcakes te maken.

Zie hier het resultaat;
Het zijn hele normale cupcakes maar met een speciale, frisse (en heerlijk ruikende) sinaasappelbotercrèmetopping. Voor het basisrecept voor cupcakes kun je hier kijken.

Hierbij het recept voor de topping (let op; de hoeveelheden gaan enigszins op gevoel/smaak!). 

Benodigdheden;
- basis botercrème (klik hier)
- 1 sinaasappel
- strooisel

Maak de basis botercrème (klik hier). Je laat hier echter wel het vanille extract (of een ander smaakje) weg. In plaats daarvan rasp je de schil van 1 sinaasappel. Dit kan met een gewone rasp maar een speciale citroenrasp in het handigst. Doe deze door de botercrème. Daarna snijd je de sinaasappel door midden en pers je hem uit. Van dit sap doe je een kleine(!) hoeveelheid bij de botercrème. Niet teveel, anders wordt de crème erg waterig. Dit gaat ook vooral op smaak. Mix het geheel goed door elkaar en proef of er genoeg sinaasappelsmaak aan zit, zo niet; voeg wat sap toe. Je kunt voor een wat fellere oranje kleur altijd een druppeltje kleurstof toevoegen, meng deze dan weer heel goed door het geheel heen!

Zorg dat de cupcakes voldoende afgekoeld zijn voordat je de topping erop doet. Het leukste is om dit met een spuitzak aan te brengen. Decoreer het geheel eventueel nog met feestelijke strooisels of een leuk vlaggetje en voilà; hele simpele, frisse, feestelijke cupcakes!


Tip: Sinaasappel en chocolade gaan heel erg goed samen, dus je kunt ook heerlijk chocolade sprenkelen over de cupcakes in plaats van andere strooiseltjes.

Made with love. Enjoy!1 opmerking:

  1. Ik had deze op FB al voorbij zien komen, maar ze zien er erg leuk uit! Lekker feestelijk met die vlaggetjes =)

    BeantwoordenVerwijderen