dinsdag 19 juni 2012

Basisrecept botercrème

Dit is een zeer basic botercrème recept dat makkelijk te maken is. Botercrème topping is zacht wanneer je het aanbrengt maar wordt hard. Je kunt er dus prima toeven mee maken, maar houd er rekening mee dat deze wel uithardt! Er zijn verschillende verhoudingen die je kunt doen. Bijvoorbeeld 1:1 (dus evenveel boter als poedersuiker) 1:2 (dus twee keer zoveel poedersuiker als boter) of zoals deze nét niet het dubbele. Het is vaak ook een kwestie van op gevoel en ook van 'liking'. Want de een vindt een meer boterige crème lekker of juist een wat vastere. Ik ben nog druk op zoek naar een botercrème topping die niet uithardt. Recept volgt zo snel mogelijk :-) (alternatieven zijn er wel zoals cream cheese topping of meringue topping, recepten hiervan komen binnenkort).

Botercrème topping (voor ongeveer 12 cupcakes):
- 150 gram zachte boter
- 250 gram poedersuiker, gezeefd
- 2 theelepels melk of room
- vanille extract (of een ander smaakje)

Doe alle ingrediënten samen in een kom en mix deze goed met een handmixer. Voor een normale botercrème kun je iets vanille extract toevoegen. Je kunt natuurlijk ook een ander smaakje geven aan deze crème of zelfs een ander kleurtje! Het enige wat je nodig hebt zijn leuke kleurtjes en lekkere smaakstofjes. Je kunt natuurlijk ook werken met natuurlijke ingrediënten zoals sinaasappelsap/ schil, citroensap/ schil etcetera. 

Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toeven op de (voldoende afgekoelde) cupcakes. 

Basis botercrème met strooiseltjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten